פסק דין – עסקה במקרקעין שנעשתה לאחר שנרשם עיקול על נכס המקרקעין כפופה לעיקול
משרדינו הטיל עבור לקוח עיקול על הזכויות של חייב בדירת מגורים במסגרת הליך לגביית חובותיו בלשכת ההוצל"פ (לחייב חצי מהדירה ולאשתו שאינה חייבת חצי מהדירה).
במסגרת הסכם גרושים קודם בין הצדדים, התחייבה האשה להעביר את מחצית הדירה שלה לבעל החייב. ואולם, לאחר הטלת העיקול על מחצית הדירה של הבעל ויומיים לאחר רישומו בטאבו, חתם הזוג על נספח הפוך להסכם גירושין, שאושר באותו יום בביה"ד רבני, לפיו הבעל מעביר לאשתו המחצית שלו בדירה….
לאחר מכן ועל בסיס הנספח הנ"ל ביקשה האישה שבה"מ מחוזי יצהיר שמחצית הדירה שרשומה בטאבו ע"ש הבעל, שייכת לה וגוברת על העיקול. עורכת הדין ליטל פאשה ממשרדנו ניהלה את ההליך בבימ"ש המחוזי מטעם לקוח המשרד שהטיל את העיקול ושבסופו נדחתה תביעת האישה בפסד דין מנומק, תוך חיובה בהוצאות.
האישה הגישה ערעור לבית המשפט העליון ושם טענה טענות רבות. עוה"ד רן שדה ועוה"ד ליטל פאשה ניהלו את הדיון בעניינה של המערערת בבה"מ העליון וטענו בפני הרכב העליון כי יש למקד את המחלוקות במקרה דנן לשאלה אחת והיא: האם התחייבות הבעל לאשה להעביר את המחצית שלו בדירה לאשה, לאחר מועד הטלת ורישום העיקול בטאבו, גוברת על העיקול?
לאחר שמיעת טענות הצדדים בהרחבה מחוץ לפרוטוקול, קיבל הרכב שלושת שופטי בימ"ש העליון פה אחד את טענות עוה"ד שדה ופאשה מטעם לקוח המשרד בעל העיקול והמליץ למערערת למשוך את הערעור שאחרת תחויב בהוצאות כספיות גבוהות וכך עשתה.
בהתאם לכך, ניתן פסק דין הדוחה את הערעור.
ללמדנו שוב את מושכלות היסוד בנושא זה:
עסקה במקרקעין שנעשתה לאחר שנרשם עיקול על נכס המקרקעין כפופה לעיקול! אם היו מתקבלות טענות המערערת, הרי שהדבר היה משמיט את הבסיס של מוסד העיקולים משום שהדבר היה מאפשר לחייבים לבצע עסקאות במקרקעין תוך התעלמות מהעיקולים ומעודד רוכשים שלא לבדוק אם קיימים עיקולים על זכויות המוכרים.